A blog jövője - elmondom, mi várható, bemutatkozom én is, és bemutatok még valakit :)
2017. április 01. írta: józanakaroklenni

A blog jövője - elmondom, mi várható, bemutatkozom én is, és bemutatok még valakit :)

Pedzegetem egy ideje, hogy lesznek változások a blogon, és mivel a tegnapi nappal bezárólag lebeszéltem / aláírtam, / elintéztem mindent, itt az ideje, hogy Titeket is beavassalak.

Először is, miután kifejezetten nevetségesnek tartom, hogy nem tudtok engem hogyan megszólítani, a nevemet meg több ezer nő viseli, ezért szeretnék nektek bemutatkozni. (hozzáteszem kezd nem igazán érdekelni, ki tudja, hogy függő vagyok. Az a fontos, hogy én ne felejtsem el soha.)

Szóval, nagy levegő:

Sziasztok, Betti vagyok! 

1, Bemutatnám Ádámot is

És ha már nevek, meg bemutatkozás, ígértem, hogy most már nem csak én fogok írni. 

A jövő héttől csak minden második posztot fogok én írni, a többihez pedig fogadjátok nagy szeretettel Ádámot. 

Ádám egy blogger, akinek nagyon izgalmas és tanulságos a története az alkohollal kapcsolatban.

Mindig mondtam, hogy szerintem az alkoholistákon leginkább más alkoholisták tudnak segíteni, ezért külön örülök, hogy egy - már józan - alkoholista vállalta a feladatot Ádám személyében.  

El is fogja nektek mesélni a saját történetét is, illetve általánosságban is fog írni a témáról - ahogy én is tettem.

Minden poszt elején és végén ott lesz, hogy Ádám írta, vagy pedig én - hétfőn Ádám fog kezdeni, hogy kicsit megismerjük őt is.

2, A blog neve meg fog változni 

Amikor elkezdtem blogolni őszintén nem gondoltam, hogy túl sokan fogják olvasni. 

És őszintén nem akartam semmit csinálni ezzel a bloggal, csak magamból kiírni a dolgokat.

De miután - még ha nem is tudatosan - de nagyon jó irányba kezdett döcögni ez az egész, nevet fogunk változtatni.

Sok visszajelzést kaptam már arra vonatkozóan pl, hogy nem merik belájkolni a Facebook oldalam, miután ugye a "Józan akarok lenni" név felér egy vallomással. 

A névváltoztatás június elsejétől fog életbe lépni, és az új nevünk SoberJump lesz. (Józanugrás)

Ízlelgessétek. 

3, Elbúcsúzunk a blog.hu felülettől

Szép volt, jó volt, de ideje megállni a saját lábunkon. Ezért a már említett napon (júni 1) be fogom zárni a kapukat, a blog.hu-s felület itt marad az utókornak,  saját weboldalon folytatjuk. 

A weboldal nem csak 1 blog lesz: 

Egy olyan oldalt fogok csináltatni, ahol ti is sokkal könnyebben (egyelőre regisztráció nélkül, aztán meglátjuk nem engedünk-e ezzel túl nagy teret a trolloknak), anonim tudtok kommentelni, mint egy fórum féleségen. Ott már megoldható lesz az is, hogy jobban témák szerint rendezzük a beszélgetéseket, itt ugye ez kivitelezhetetlen.(Sok sikert ha bármit visszakeresnél ezen a blogon)

Egy sokkal átláthatóbb weboldal fog elkészülni, ami technikailag is állni fogja a sarat arra a sok tartalomra, amit gyártani fogunk (pl a podcastakre célzok)

4, Elkezdünk felvenni Podcasteket 

Őszintén szólva ezt egy ideje már elkezdhettük volna, hetek óta le van beszélve minden az első vendéggel is, akivel beszélgetni fogok, de én elég határozottan a fékje voltam a történetnek.

Elkezdtem beszédtechnika tanárhoz járni, de sajnos csak hébe-hóba van rá időm.

Aki esetleg hallott a rádióban, az észrevehette, hogy nem nagyon kellett félnem attól, hogy bárki felismeri a hangom, ugyanis annyira hadarok, hogy igazán kétlem, hogy mindent értettek a hallgatók - még én se értettem :) 

Ez világ életemben rossz szokásom volt, de megdöbbentem, mikor visszahallgattam magam. 

Szóval húztam a kezdést, mint a rétest, míg végül rájöttem, hogy nem is a hadarás miatt húzom az időt, hanem azért, mert ha már rendszeresen a hangomat is vállalva elkezdünk az alkoholizmusról beszélgetni, nincs visszaút, le nem mosom többet magamról. És ezen a ponton rájöttem arra, hogy ez nem is baj. Hiszen mi mással is tudnék jobban, hatékonyabban, és szívesebben foglalkozni, mint valamivel, ami tényleg a szívügyem? Miért is kéne szégyellnem? Az az ember szégyellje magát, aki nem tesz fele annyit sem saját magáért, mint én. Az az ember szégyellje magát, akinek az élete annyira üres, hogy idejön, és olyanokat kommentel, mint ebben a posztban. 

Én nem szégyellem magam. 

Úgyhogy elkezdjük felvenni őket, a hadarás meg majd javul idővel ahogy én is belejövök. 

A podcastek természetesen függetlenül a beléjük fektetett pénztől és energiától ingyenesen elérhetőek lesznek bárki számára. 

5, Tényleg sok tartalom lesz

Sokkal több sikerstoryt fogunk megosztani (az új honlapon külön menüpont lesz a sikerstoryknak) és interjúk is lesznek. (szintén külön menüponton).

Mi is sokat fogunk írni, és meg fogunk szólaltatni szakértőket is (nem csak magyarokat.)

Itt külön kiemelném, hogy ebben a kérdésben konzekvensen szeretnék eljárni, ezért szigorú leszek abban, hogy kiket szólaltatunk meg az oldalon. Azt gondolom ez a minimum, miután nem titok, hogy a szakma elég nagy részéről nem vagyok jó véleménnyel. Nem fekszem le senkinek azért, hogy eladjak egy reklám bannert, vagy bármit. 

Természetesen ez is, meg az egész honlap is ingyenes lesz.

 

6, Könyvet írok

A blog indulása óta többször is megkerestek könyvírási ajánlatokkal, miután gondolom nagy szenzációnak számít, ha egy korombeli kimondja magáról, hogy alkoholista.

Én ezekre rendre nemet mondtam, mert nem láttam értelmét. 

Egyrészt, mert kezdetben valóban nem akartam én ezzel semmi komolyabbat, másrészt úgy gondoltam, hogy amíg nincs célja annak, hogy könyvet írjak, nincs meg a miért, addig teljesen felesleges. 

De időközben rájöttem arra, hogy a könyvre, mint egy eszközre kell tekintenem.

Egy eszközre ahhoz, hogy :

Még több emberhez eljusson a története annak, hogy itt ki lett mondva sok minden: ki lett mondva, hogy az alkoholizmus nem a 60 éves Pista bácsik betegsége. Ki lett mondva, hogy alkoholista lehet a 3 diplomás családanya, a 4 nyelven beszélő ügyvéd, és igen, a 25 éves fiatal lány is. 

Ki lett mondva, hogy nagy bajok vannak a fejekben, látjuk, mennyire nincsenek az emberek tisztában a függőség valódi mibenlétével. 

És ami a legfontosabb, és ami nekem leginkább a szívügyem: már ez a kis blog, amit nem is gondoztam megfelelő rendszerességgel segített jó pár embernek abban, hogy felismerje, és kimondja, hogy nem normális az ivása, változtatnia kell, lépéseket kell tennie.

Gondoljátok el, mi lesz, ha mindezt nagyban csináljuk? 

Ez nem egy ilyen Martin Luther King-es "Van egy álmom" duma, de őszintén hiszem, hogy egy ilyen civil, érintettekből álló "összefogás" sokat tud tenni azért, hogy végre ne úgy gondoljunk az alkoholistákra, mint a leprásokra. Hogy ne kapjunk annyi támadást, annyi stigmát, hanem inkább segítsünk egymáson, és másokon. 

Tényleg úgy gondolom, hogy a megfelelő eszközökkel a kezünkben sokat tudunk tenni azért, hogy minél többen eljuthassanak odáig, hogy felismerjék a problémát, mielőtt az nagyon csúnyává válna. 

Nem akkor kell tenni valamit, amikor már visz a villogó autó, hanem abban a stádiumban, amiben én is tettem! 

Megfelelő eszközökkel ezért sokat tudunk tenni, és ennek második eszköze lesz ez a könyv. (Az első volt a blog.)

Néhány mondat a könyvről: 

A könyvben végig fogjuk venni az alkoholizmus folyamatát, mind érintett, mind hozzátartozói oldalról. Minden ponton ott lesz, hogyan is néz ki a jelenség, mik a jelei, mik az adott ponton a kiugrási lehetőségek. Egészen onnantól fogunk haladni, ahol az ember már nem a társaságért jár sörözni, hanem a sörért társaságozni, egészen odáig, ahol már alig van kiugrási lehetőség. 

Mindezt természetesen nem kizárólag a nagy kútfejemből fogom kivenni (hálistennek egy ponton túl nincs is ugye gyakorlati tapasztalatom) a könyv írásában minden egyes pontnál megkérdeztem érintetteket, és hozzátartozókat is, illetve szakmai segítségem is van, tehát tényleg egy nagyon ütős valami lesz a végeredmény, a tőlem már megszokott kendőzetlenséggel fűszerezve. 

A kézirat hamarosan kész, a megjelenésről majd úgyis lesz itt kint infó. 

Egy kérés felétek:

Fogjuk más felületeken is hirdetni a blogot, ennek eredményeképp az új weboldalon sok új ember fog csatlakozni, ami nagyon jó dolog. 

Ennek óhatatlanul is következménye lesz viszont az is, hogy elő fog kerülni néhány troll, nagyonmegmondomhogyazalkoholistákbüdösmocskosállatok fazon is. Kérlek titeket, mindenkor maradjunk kulturáltak, és ne etessük a trollokat.

Szóval tartsatok ki, izgalmas nyár elé nézünk! :) 

 

UI: Egy dolgot szeretnék előre is leszögezni saját magammal kapcsolatban. Én szívesen csinálom ezt, élvezem, motivál, jót tesz. Viszont van egy súlya is az egésznek, amit egyelőre még mosolyogva viselek, és reméljük, ez így is marad. Viszont abban a pillanatban, ha úgy érzem, a saját józanságom rovására foglalkozom ennyit az alkoholizmussal, be fogom fejezni. Reméljük, ez a nap nem fog eljönni, de szerettem volna ezt előre leszögezni. 

Köszi, hogy vagytok, robogjunk előre! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jozanakaroklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr7012393591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ön is mindig ezt mondja, ugye Mrs. Lipton? 2017.04.01. 15:57:22

A weboldalra költözést nagyon támogatom!
Várom a könyvet, biztos, hogy hiánypótló lesz, mint a blog is.
És neked is szia, Betti! :)

gondoltadvolna 2017.04.01. 16:04:22

@jozanakaroklenni: Örülök, hogy ilyen irányba haladsz, mert igazad van abban, hogy egy ilyen kezdeményezés tud a legtöbbet tenni. De az utóirat mindig lebegjen a szemed előtt!

józanakaroklenni 2017.04.01. 18:31:59

@nem várt fordulat: Tök jó lenne, köszi. Holnap kereslek.

scitec92 2017.04.01. 21:25:30

Köszönök minden szavad, jó, hogy lettél nekünk!

RTB 2017.04.01. 23:06:40

valahol sajnálom. De tényleg. Azt veszem észre, hogy ha valahova becsatlakozok, ott jól érzem magam, és az időközben kinövi magát, akkor nem lesz ugyanaz. Lehet hogy több tartalom lesz, de a kialakult közösség elveszik. Szóval junius 1től inkább kivárok

józanakaroklenni 2017.04.02. 12:27:31

@RTB: Nem mondom, hogy nem értem mire gondolsz, de ez a dolgok természetes menete...

józanakaroklenni 2017.04.02. 12:30:07

Nyilván fognak jönni új emberek, régiek pedig ki fognak csatlakozni,ez itt sem volt másként... volt olyan kommentelő aki két hónapig tök aktív volt, aztán eltűnt, mint a szürke szamár a ködben, de jöttek újak is... Szerintem ez tök rendben van, mert tömény dolog ám folyton az alkoholizmusról olvasni / beszélgetni, főleg egy érintettnek.

RTB 2017.04.02. 13:58:59

@józanakaroklenni: A kivárás természetesen Read only üzemmódot jelent :)

she_wolf 2017.04.02. 18:24:31

Ha most költői akarnék lenni, azt mondanám, hogy lepkeszárnyak verdesnek a mellkasomban az örömtől:)
De én nem vagyok ilyen költői fazon, ezért csak azt tudom mondani, hogy gratulálok, megcsináltad!:)
Annak örülök nagyon, hogy látom a fejlődést, ami remélhetőleg minél több embernek a hasznára válik majd.

(Mostanában nem szóltam hozzá, mert egyrész az előző poszthoz nem is igazán akartam, ódzkodom attól, hogy érzékeny állapotában bántogassak valakit (esetleg), másrészt beleborultam valamibe, ami megkívánja, hogy az összes létező időmet annak szenteljem.)

she_wolf 2017.04.02. 18:26:10

@RTB:
Szerintem nem veszik el, de ez tőled is függ!;)

she_wolf 2017.04.02. 18:32:05

@józanakaroklenni:
"Kérlek titeket, mindenkor maradjunk kulturáltak, és ne etessük a trollokat."

Majdhogynem lehetetlent kérsz, de eskü, igyekszem majd:)
(Spoiler: biztos moderálni fogsz, mert még az én lepkeszárnyon közlekedő lelkem is meg tud borulni alkalmanként, de tényleg igyekezni fogok, hogy minőségit produkáljak:D)

józanakaroklenni 2017.04.03. 09:50:10

@she_wolf:
" csak azt tudom mondani, hogy gratulálok, megcsináltad!:)"

MÉÉG nem :)

józanakaroklenni 2017.04.03. 09:51:47

@she_wolf: Hát, néha én is eljátszok velük, ha épp olyan kedvem van :) De alapvetően tényleg nem kellene etetni őket, és megunják. Lásd ez a blog, moderálom őket válasz nélkül, nem is nagyon jönnek már!

jeanvaljan52 2017.04.03. 10:55:05

Kedves Betti!
Talán panel-szöveg, de a most kibontakozó helyzet - úgy érzem - ezt kívánja:
A friss elképzeléseid megvalósításához erőt, egészséget és sok sikert kívánok!

Kellemes élményeket szereztél számomra eddig a blogoddal, módomban volt újra gondolni az életem bizonyos dolgait, és hozzászólásaimban ezeket megfogalmazni és megjeleníteni.
Talán nem minden tanulság nélkül...
Mindezekért köszönet Neked.

Továbbra is a követőid közé óhajtok tartozni.
Szóval: Hajrá!

she_wolf 2017.04.03. 11:19:58

@józanakaroklenni:
Az lehet, de ha ráléptél az útra, az már fél siker!:)
Te pedig már öles léptekkel sétálsz rajta. Kezdettől fogva itt tartózkodom - igaz, változó intenzitással-, és nagy öröm látni, hogy megnyílnak az emberek, és gyakran legbelső félelmeiket osztják meg Veled és ezzel az egyelőre kis közösséggel. Te biztosan látod (én nem), hogy hányan lehetnek azok, akik látensen vannak itt, csak még nem szólaltak meg.
Úgy gondolom, ez hatalmas eredmény. Ha ez még jobban kinövi magát, akkor elmondhatod (de már most is!), hogy letettél valamit az asztalra először a saját érdekedben, aztán pedig másokért is.

(Önzőzök, mert elmondom, hogy nem csak miattad, hanem a társaság miatt is vagyogatok, mert érdekelnek ezek az emberek. Látni, hogy a hatásodra elszántabban igyekeznek változtatni, nekem mindennél többet ér, mert tudom, meddig lehet zuhanni, és azt nem kívánom senkinek. Hogy ez ne történjen meg másokkkal, ebben segítesz Te. Köszönet érte!)

józanakaroklenni 2017.04.03. 22:26:46

@she_wolf: Huh, hát ezt most kinyomtatom, és kirakom a falra, és ha épp nehéz, vagy szar napom van, ránézek :D Köszi, tényleg :)

she_wolf 2017.04.04. 13:44:20

@józanakaroklenni:
Nyugodtan meríts belőle, ha szükségét érzed!:)

Kettős Billy (törölt) 2017.04.05. 15:36:56

06.01, hol van még? Van 2 cég, akik tartalom marketingből élnek. gátlástalanul el fogják lopni az ötletedet....leszerződnek egy fiatal pályakezdő pszichiáterrel, psziátriai szakvizsgára készülővel..... az én gasztro blogger ötletemet is lenyúlták, kerestek mellé egy szakmai arcot, aki vállalható volt médiában.... nem mondom meg melyik, nem érdekes... tartott 1-2 évig a tündöklése, hozzáment egy híres emberhez, lebabázott neki és ennyi, még bóhockodik a TVben.

Azért nem levélben írom meg ezt, mert megszüntettem azt a fiókot amiről írtam.... annyira nem érdekel a dolog... az idő ellened dolgozik. Egy szerencséd van, ez nem egy olyan téma, mint az enyém volt, nem fog kiálni egy pasas/nő sem, hé alkesz vagyok/voltam.